La Generalitat anuncia una nova Llei de Barris

Properament la Generalitat de Catalunya presentarà una nova Llei de Barris, aquest cop centrada en la reforma d’habitatge per tal de millorar la seva eficiència energètica i habitabilitat, i que s’emmarca en l’estratègia Next Generation finançada per la Unió Europea.

Els plans de barris, promoguts per la Generalitat entre els anys 2004 i 2010, i que han finalitzat recentment amb una inversió total de 1.123 milions d’euros, tenien com a objectiu la millora urbana de polígons d’habitatge i nuclis antics tot incidint en diferents vessants: espai públic, accessibilitat, promoció econòmica, igualtat de gènere, sostenibilitat…

Amb la nova Llei de Barris es pretén centrar el focus en la rehabilitació d’habitatge per tal de combatre el canvi climàtic, tot i que es continuaran contemplant les actuacions de reforma de l’espai públic i també es preveu que l’eix social tingui un pes considerable.

L’obtenció dels ajuts que atorgarà la Generalitat de Catalunya obligarà a l’elaboració d’un pla de barri sobre el sector urbà en el qual els ajuntaments voldran intervenir, per tal de realitzar un diagnòstic territorial i socioeconòmic, i així determinar les necessitats i reptes que s’hauran d’atendre. El pla d’actuacions contindrà el recull de polítiques i programes que caldrà executar durant els anys de vigència del pla de barri.

Contacta’ns

PORTACABOT és l’empresa líder a Catalunya en projectes estratègics de territori, reforma urbana i habitatge amb més de 15 anys d’experiència treballant per a l’administració pública.

Si el seu municipi vol optar als Fons de Recuperació Urbana, Ambiental i Social de Barris i Viles d’Atenció Especial i necessita assistència per a la redacció del programa memòria d’intervenció integral, posi’s en contacte amb PORTACABOT i l’assessorarem integralment per a l’èxit del seu projecte.

Comparteix aquesta noticia

Altres noticies d'interés