Gestió de conflictes en l’oci nocturn

PortaCabot ha iniciat diversos serveis de mediació i gestió de conflictes en l’àmbit de l’oci nocturn amb l’inici de la temporada d’estiu 2018.

El servei de gestió de conflictes en l’oci nocturn a L’Hospitalet de Llobregat es va iniciar el passat 8 de juny amb l’objectiu de vetllar per la conciliació al dret al descans del veïnat i del dret al lleure dels usuaris de locals nocturns, en el barri centre de la ciutat. Aquest és el primer cop que es porta a terme el servei a L’Hospitalet de Llobregat, i s’executa com a experiència pilot per avaluar si l’impacte d’aquesta mesura és efectiva.

El servei finalitzarà el 21 de juliol, i fins aleshores una parella de gestors de conflictes treballaran els divendres i dissabtes entre les 23h i les 5h de l’endemà per millorar la convivència ciutadana. Podeu ampliar informació en aquesta notícia de L’Hdigital.

D’altra banda, el passat 15 de juny es va iniciar el servei de mediació en zones d’oci nocturn a Castell-Platja d’Aro. Aquest és el tercer any consecutiu que PortaCabot gestiona aquest servei, i que l’Ajuntament valora molt positivament per la reducció de sorolls i altres molèsties provocades pels usuaris del lleure nocturn. La policia local ha acreditat un descens de més del 50% de trucades veïnals per  aquest motiu.

En el cas de Castell-Platja d’Aro el dispositiu està format per dues parelles que treballen en torns de tarda i de nit/matinada des del 15 de juny fins el 15 de setembre. De l’1 de juliol al 31 d’agost s’hi afegirà una tercera parella de reforç per a les nits i matinades.

Per últim, Castelldefels s’ha afegit a la gestió innovadora dels conflictes en l’oci nocturn amb un servei que s’iniciarà el 6 de juliol fins el 31 d’agost. Entre els mesos de març i abril PortaCabot ja va gestionar un projecte pilot que l’Ajuntament va valorar molt positivament, i que ha volgut estendre els divendres de la temporada d’estiu.

El passat dimarts 25 de juny es va presentar el servei als representants veïnals i als propietaris dels locals d’oci nocturn perquè coneguin les característiques del servei i les accions que es portaran a terme per apaivagar les molèsties provocades pels visitants a les zones de lleure.

Comparteix aquesta noticia

Altres noticies d'interés