Dinamització de consells d’infància, adolescència i joventut

Els consells participatius permeten involucrar diferents segments de població en els afers locals, convertint la ciutadania en coresponsable, i alhora protagonista, de la gestió pública.

Promoure la participació des de la infància garanteix construir comunitats de persones responsables i implicades amb el seu poble o ciutat. Cada cop és més habitual que els ajuntaments constitueixin consells d’infància i adolescència on es sotmeten a deliberació projectes on els més menuts estan cridats a dir-hi la seva.

Els consells de joventut, de més llarga trajectòria, també permeten que els i les joves puguin participar, sovint mitjançant les entitats del municipi.

Dinamització de consells d’infància, adolescència i joventut

També els consells de gent gran, on s’hi troben implicades les persones que participen en els casals o les associacions del sector, donen veu a un dels segments de població sovint més oblidats. La participació activa de la gent gran s’ha descobert com un dels recursos d’associacionisme i voluntariat més dinàmic de la nostra societat.

Des de PortaCabot col·laborem amb els ajuntaments per dinamitzar els consells participatius, gestionant l’elecció dels seus membres des dels centres educatius, els casals o les associacions, tot dinamitzant les sessions de treball, planificant el treball anual i avaluant els resultats, juntament amb l’equip tècnic i polític de l’ajuntament.

Tens cap dubte?
T'ajudem a resoldre'l